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  1. 東日本歯学雑誌 1巻1号‐23巻2号(1982-2004)
  2. 4巻2号(1985/12/31)

<原著>種々の溶液温度における味閾値およびその四季変動についての長期観察

https://hsuh.repo.nii.ac.jp/records/7220
https://hsuh.repo.nii.ac.jp/records/7220
e9715d31-cbf5-4718-9fed-35f3a397591e
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000094487.pdf <原著>種々の溶液温度における味閾値およびその四季変動についての長期観察 (633.1 kB)
Item type 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(ELS)(1)
公開日 1985-12-31
タイトル
タイトル <原著>種々の溶液温度における味閾値およびその四季変動についての長期観察
言語 ja
タイトル
タイトル <ORIGINAL ARTICLE>A Long-Term Study on the Specific Taste Threshold at Various Temperatures and its Seasonal Variation
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Four primary tastes
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 specific taste threshold
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
ページ属性
内容記述タイプ Other
内容記述 P(論文)
言語 ja
著者名(日) 岩瀬, 恭子

× 岩瀬, 恭子

WEKO 21859

ja 岩瀬, 恭子

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猪股, 孝四郎

× 猪股, 孝四郎

WEKO 34988

ja 猪股, 孝四郎

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倉橋, 昌司

× 倉橋, 昌司

WEKO 34989

ja 倉橋, 昌司

Search repository
高桑, 光代

× 高桑, 光代

WEKO 34990

ja 高桑, 光代

Search repository
吉田, 昌江

× 吉田, 昌江

WEKO 34991

ja 吉田, 昌江

Search repository
著者所属(日)
ja
東日本学園大学歯学部口腔生理学講座
著者所属(英)
en
Department of Oral Physiology, School of Dentistry, HIGASHI-NIPPON-GAKUEN UNIVERSITY
著者所属(英)
en
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Henning (1916) classified the tastes of chemical substances into four primary groups, namely, salty, sweet, sour and bitter. After that, this classification has been generally used for physiological taste analysis of chemical substances. Hahn (1936) and Shimizu et al. (1959) reported the relation between specific threshold of four primary tastes and the temperature of solutions. However, the results of these two reports are diversified. Also, a large part of the result obtained here do not coincide with these two reports. Moreover, we attempted to determine a rule regarding the seasonal variations in specific taste thresholds of the solutions at various temperatures. However, no rules were found.
言語 en
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN0008135X
書誌情報 ja : 東日本歯学雑誌

巻 4, 号 2, p. 87-95, 発行日 1985-12-31
出版タイプ
出版タイプ VoR
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Ver.1 2023-05-15 12:11:18.068927
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岩瀬, 恭子, 猪股, 孝四郎, 倉橋, 昌司, 高桑, 光代, 吉田, 昌江, 1985, &lt;原著&gt;種々の溶液温度における味閾値およびその四季変動についての長期観察: 87–95 p.

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