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アイテム
摂食ラットにおける耳下腺アミラーゼの胃内不活性化率の算定
https://hsuh.repo.nii.ac.jp/records/8418
https://hsuh.repo.nii.ac.jp/records/84182a37e01c-6a77-47c8-a965-bd5158d164d8
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(ELS)(1) | |||||
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公開日 | 1999-06-30 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 摂食ラットにおける耳下腺アミラーゼの胃内不活性化率の算定 | |||||
言語 | ja | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | The estimation of inactivation rate of parotid amylase in the stomach of rats during feeding | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Parotid amylase | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Inactivation in stomach | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Pelleted diet | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Powdered diet | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
言語 | ja | |||||
記事種別(日) | ||||||
ja | ||||||
原著 | ||||||
記事種別(英) | ||||||
en | ||||||
ORIGINAL | ||||||
著者名(日) |
倉橋, 昌司
× 倉橋, 昌司× 猪股, 孝四郎 |
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著者所属(日) | ||||||
ja | ||||||
北海道医療大学看護福祉学部生命基礎科学講座 | ||||||
著者所属(日) | ||||||
ja | ||||||
北海道医療大学歯学部口腔生理学講座 | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Department of Medical Sciences, School of Nursing and Social Services, Health Sciences University of Hokkaido | ||||||
著者所属(英) | ||||||
en | ||||||
Department of Oral Physiology, School of Dentistry, Health Sciences University of Hokkaido | ||||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The inactivation rate of parotid amylase in the stomach during feeding was estimated in rats fed a pelleted or powdered diet. After 1 h of feeding, the inactivation rate of parotid amylase in the stomach was 36.4±8.5% in the rats fed the pelleted diet, and it was 13.1±14.8% in the rats fed the powdered diet. The pH in the gastric contents of the rats fed the powdered diet. (6.61±0.05) was significantly higher than that of the rats fed the pelleted diet (6.21±0.03). The reducing sugar concentration in the gastric contents was 248±13mM in the rats fed the powdered diet, and it was not statistically different from that in the rats fed the pelleted diet (242±4mM). The higher pH in the gastric contents of the rats fed the powdered diet may explain the lower inactivation rate of parotid amylase. | |||||
言語 | en | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN0008135X | |||||
書誌情報 |
ja : 東日本歯学雑誌 巻 18, 号 1, p. 33-37, 発行日 1999-06-30 |